TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Sushi

Zpět
  • Autor: Yogii
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, rýžový ocet, sójová omáčka, wasabi, nakládaný zázvor

Energetická hodnota celkem: 5654 kJ

Bílkoviny (g): 67, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 204, SAFA (g): 7, Cukry (g): 36, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1414 kJ

Bílkoviny (g): 16.8, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 51, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Rýži vhodnou na sushi propláchneme důkladně vodou a dáme vařit. Voda v hrnci by měla o něco rýži přesahovat. Až se voda začne vařit, stáhneme teplotu. Rýže je hotová, až se odpaří všechna voda. Mezitím si v misce připravíme nálev na sushi, který se skládá z rýžového octa, cukru a soli, v poměru cca 6:4:1, zamícháme a necháme rozpustit (lze ohřát, aby se rozpustilo rychleji). Uvařenou rýži necháme trochu vychladnout a pak do ní přimícháme tento nálev. Na smíchání nepoužíváme kovovou nádobu. Podložku na přípravu sushi obalíme potravinářskouu folií a připravíme si k sobě rýži, řasy nori, wasabi, nakládaný zázvor, nakrájené proužky ryby (cca 0,5 cm silné proužky) a proužky zeleniny (lze okurka, mrkev, ale i avokádo apod.). Sushi je plno různých druhů lišících se obsahem, tím, jak jsou jednotlivé ingredience poskládány, zda je řasa nahoře nebo uvnitř, apod, je to např. maki sushi, uramaki, nigiri, sashimi.. Maki sushi: na podložku dáme řasu drsnou stranou nahoru, na to vrstvu rýže a potom proužek lososa nebo tuňáka nebo např. okurky. Zarolujeme od kraje s rýží ke kraji s řasou. Při rolování přitlačíme, aby váleček držel pohromadě. Praxí se člověk rolovat naučí. Zkoušíme různé druhy a náplně, kromě ryby lze vkládat zeleninu a avokádo. Sushi se nechá odležet a nakrájí ostrým nožem na kolečka, nůž je lépe namočit před krájením do vody. K sushi podáváme wasabi, sojovou omáčku Kikkoman, nakládaný zázvor.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři