TOPlist


Rizoto se špenátem a uzeným lososem

  • STOB recept
  • Autor: TerezaBenickova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rýže Arborio (v suchém stavu)320
Cibule šalotka70
Česnek25
Cuketa150
Špenát80
Zeleninový vývar (čistý)1000
Olej řepkový10
Flora Gold20
Losos uzený100
Parmezán 32%40

Energetická hodnota celkem: 7899 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 51, Sacharidy (g): 288 SAFA (g): 17 Cukry (g): 17 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 1975 kJ

Bílkoviny (g): 16.5, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 72 SAFA (g): 4.3 Cukry (g): 4.3 Vláknina (g): 3.3 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Šalotku nakrájíme na drobno, cuketu na kostičky. Na troše oleje krátce necháme zpěnit šalotku (cibulka nesmí zhnědnout), přidáme cuketu a po chvíli i rýži, kterou minutu osmahneme společně se zeleninou. Směs podlijeme částí zeleninového vývaru a necháme vyvařit. To několikrát opakujeme, dokud nezačne být hmota mazlavější a rýže už téměř měkká. Poté přidáme floru gold, nastrouhaný parmezán, prolisovaný česnek a na úplný závěr i čerstvý baby špenát. Rizoto až nyní dosolíme a dopepříme podle chuti. Poté, co špenátové lístky slehnou, vypneme plotýnku a do rizota přidáme i kousky uzeného lososa.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

25. 08. 2018 20:13

babicka Eva

Nová inspirace.

20. 08. 2018 15:47

martashi

Protože uzeného lososa mám moc ráda bylo by mi ho líto do rizota :-)asi bych ho zobala k hotové rýži a nepřidávala bych ho dovnitř.

20. 08. 2018 06:07

ajanka

To by mohla být dobrůtka, díky za inspiraci :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma