- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hrubá | 11 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 500 |
Smetana ke šlehání 33% | 50 |
Dochucovadla:
sůl, tebi (jakési kvasnice v kostce 1x1cm podobné masoxu, které zvyšovaly výživovou hodnotu jídla)
Energetická hodnota celkem: 2500 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1250 kJ
Bílkoviny (g): 12.5, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 12.5, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Dáme vařit mléko s kostičkou Tebi a trochu osolíme. Z vejce a hrubé mouky připravíme strouhání a zavaříme do mléka, zahustíme smetanou se lžící hladké mouky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.