- Autor: www.nehladu.cz
- STOB recept
- Porce: 6.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Slunečnicová semínka (nesolená) | 30 | 
| Olej olivový | 15 | 
| Česnek | 4 | 
| Fazole průměr (v suchém stavu) | 150 | 
| Sezamová pasta Tahini | 30 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilli, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 4188 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 43, 
                                                        Tuky (g): 49, 
                                                        Sacharidy (g): 97,
                                                        SAFA (g): 7,
                                                        Cukry (g): 5,
                                                        Vláknina (g): 27,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 698 kJ
Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 8.2, Sacharidy (g): 16.2, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Fazole dejte přes noc namočit do studené vody. Druhý den vodu vylijte, natočte novou, přidejte lžičku sody a vařte asi 2 hodiny. Vylijte vodu a nechte fazole vystydnout. Pro rychlejší přípravu lze použít i konzervované fazole. Rozmixujte fazole s trochou studené vody. Přidejte tahini, stroužek česneku a slunečnicová semínka, rozmixujte a poté dochuťte podle vlastních preferencí solí, pepřem a chili. Vymačkejte citron a naposledy zamíchejte směs mixérem. Před podáváním pokapejte olivovým olejem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









