- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hrách (v suchém stavu) | 400 |
Česnek | 15 |
Olej olivový | 20 |
Dochucovadla:
Sůl, majoránka, případně další bylinky
Energetická hodnota celkem: 6517 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 244,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 52,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1629 kJ
Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 61, SAFA (g): 1, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Loupaný hrách namočíme přes noc do vody. Pak propláchneme a dáme vařit s majoránkou a dalšími bylinkami až se hrách rozvaří. Dochutíme solí, prolisovaným česnekem a před podáváním zakápneme olivovým olejem. Podáváme s chlebem a syrovou, kvašenou nebo vařenou zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.