TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hrachová kaše

Zpět
  • Autor: Yogii
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hrách (v suchém stavu)400
Česnek15
Olej olivový20

Dochucovadla:

Sůl, majoránka, případně další bylinky

Energetická hodnota celkem: 6517 kJ

Bílkoviny (g): 81, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 244, SAFA (g): 4, Cukry (g): 33, Vláknina (g): 52, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1629 kJ

Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 61, SAFA (g): 1, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Loupaný hrách namočíme přes noc do vody. Pak propláchneme a dáme vařit s majoránkou a dalšími bylinkami až se hrách rozvaří. Dochutíme solí, prolisovaným česnekem a před podáváním zakápneme olivovým olejem. Podáváme s chlebem a syrovou, kvašenou nebo vařenou zeleninou.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 12. 2017 20:19
Také máme doma všichni hrachovku rádi, kousek pějného libového uzeného a kyselý okurek mňam , rodině k tomu taky dávam osmaženou cibulku.
04. 12. 2017 20:14
Většinou ještě po rozvaření rozmixuju pro větší kompaktnost a posypu osmaženou cibulkou.

Naši partneři