- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 10 |
Kapusta hlávková | 200 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, práškový česnek
Energetická hodnota celkem: 691 kJ
Bílkoviny (g): 6,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 173 kJ
Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 2.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Umyjeme a osušíme kadeřávek, vykrájíme stonky a listy natrháme na kousky. Dáme do mísy, přidáme olivový olej, sůl, případně pepř anebo sušený česnek. Vše důkladně promícháme, aby bylo na všech listech. Poklademe na pečicí papír na plechu a vložíme do mírně rozehřáté trouby a pečeme při mírně teplotě 5-10 minut. Hotové chipsy můžeme podávat s jogurtovým dipem. V databázi není kadeřávek neboli kadeřavá kapusta uvedena, musela jsem tedy do databáze použít obyčejnou kapustu (nikoli však na chipsy).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.