TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Chipsy z kadeřávku

Zpět
  • Autor: Yogii
  • Doba přípravy (min.): 10
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový10
Kapusta hlávková200

Dochucovadla:

Sůl, pepř, práškový česnek

Energetická hodnota celkem: 691 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 2, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 173 kJ

Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 2.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Umyjeme a osušíme kadeřávek, vykrájíme stonky a listy natrháme na kousky. Dáme do mísy, přidáme olivový olej, sůl, případně pepř anebo sušený česnek. Vše důkladně promícháme, aby bylo na všech listech. Poklademe na pečicí papír na plechu a vložíme do mírně rozehřáté trouby a pečeme při mírně teplotě 5-10 minut. Hotové chipsy můžeme podávat s jogurtovým dipem. V databázi není kadeřávek neboli kadeřavá kapusta uvedena, musela jsem tedy do databáze použít obyčejnou kapustu (nikoli však na chipsy).

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 01. 2018 00:12
Kadeřávek je skvělá zelenina, výhoda je že i teď se dá sklízet čerstvý. Určitě vyzkouším, díky za inspiraci.

Naši partneři