TOPlist


Pudinkovo-tvarohové řezy z celozrnných sušenek

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Recept je z e-booku Mlsej zdravě se STOBem, ve kterém najdete spoustu dalších receptů i praktických rad. E-book můžete zakoupit na www.stob.cz.

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Lískové ořechy (nesolené)40
Tvaroh odtučněný průměr130
REJ sušenky celozrnné čokoládové klasy68
REJ sušenky celozrnné lískooříškové klasy68
Cukr bílý (řepný, třtinový)20
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)300
Puding průměr (prášek)37

Energetická hodnota celkem: 5364 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 55, Sacharidy (g): 150 SAFA (g): 8 Cukry (g): 67 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 536 kJ

Bílkoviny (g): 4.1, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 15 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 6.7 Vláknina (g): 1.6 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

vanilka, (hmotnost hotového pokrmu 630 g, na 100 g 850 kJ)

Postup přípravy

Uvaříme hustý vanilkový pudink (z menší dávky mléka), pudink lehce osladíme a můžeme ochutit i vanilkou. Pudink necháme vychladnout a občas zamícháme, aby se netvořil škraloup. Po vychladnutí pudink vyšleháme s tvarohem. Celozrnné sušenky potíráme připraveným krémem a slepujeme, skládáme je naležato vedle sebe (střídáme ořechovou a kakaovou příchuť) a vytvoříme tak "roládu". Potřeme z boku i shora zbytkem krému a zabalíme do alobalu. Necháme do druhého dne ztuhnout v lednici, vybalíme a posypeme strouhanými ořechy. Krájíme na šikmo, aby vznikl dvoubarevný řez.

Fotografie




Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

10. 12. 2018 06:28

babicka Eva

To určitě vyzkouším. Vypadá to lákavě.

18. 11. 2018 23:02

ifucikova

Vypadá to skvěle, určitě vyzkouším :-)

13. 11. 2018 17:06

zdenalan

Připravím na sobotu.l

12. 11. 2018 21:39

bessi

To znám, ten dělám z celozrnných sušenek, když nemám co ke kafi a blíží se návštěva :-)

12. 11. 2018 19:56

nevzdavatse

Zajímavý recept, vypadá dobře.

12. 11. 2018 18:58

ajanka

Taktéž tento recept znám z Be-be sušenek. Zdravější forma nezaškodí :-).

12. 11. 2018 15:25

muriela

Taky jsem tento moučník dělávala z BeBe sušenek, i tato verze bude určitě moc dobrá :-)

12. 11. 2018 11:04

martashi

Kdysi se dělávaly z bebéček, nebo petitek.

12. 11. 2018 08:39

klosa

Taky jsem to kdysi dělala z bebe sušenek , ale asi to nebylo tak zdravé -určitě vyzkouším

12. 11. 2018 05:38

Hanakomo

Je zdravé metrové řezy. Dřív sem toto pekla :-))), nebo dělala s bebe sušenek. Toto je zdravější forma. SKVĚLE

12. 11. 2018 05:20

babicka Eva

Vypadá to lákavě, to určitě vyzkouším.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma