TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Ořechové kuličky z cizrny

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 25
  • STOB recept
  • Porce: 30.00

Kuličky můžeme různě obměňovat - do základního těsta z cizrny a vloček můžeme přidat například kakao, kokos nebo sušené ovoce.

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 4346 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 66, Sacharidy (g): 73, SAFA (g): 5, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 145 kJ

Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 2.4, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Vločky a ořechy nameleme (část ořechů - cca 30 g si necháme v kuse), můžeme použít lískové, vlašské nebo třeba pekanové ořechy. Cizrnu (uvařenou nebo sterilovanou) rozmixujeme dohladka. Přidáme mleté vločky a cca 2 třetiny mletých ořechů (zbytek si necháme na obalení). Přidáme med, skořici a vypracujeme těsto. Dle potřeby zředíme trochou vody nebo rumu, aby se nám s těstem dobře pracovalo. Z těsta tvarujeme kuličky a doprostřed zabalíme lískový ořech. Kuličky obalíme ve zbylých namletých oříšcích. TIP: Těsto je poměrně málo sladké, proto je vhodné mleté ořechy, ve kterých kuličky obalujeme, smíchat s troškou moučkového cukru. Posyp se k naším chuťovým pohárkům dostane jako první a celé kuličky tak budou působit více sladce, i když je množství cukru malé. Poznámka k množství: 1 kulička váží cca 10 g

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři