TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Meruňkový crumble

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Crumble lze připravit z jakéhokoli ovoce - hodí se například jablka, švetsky nebo směs lesního ovoce. Můžete ho připravit i do jednoporcových zápekacích mističek.

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 4141 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 136, SAFA (g): 17, Cukry (g): 43, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 690 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 5.2, Sacharidy (g): 22.7, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Meruňky nakrájíme na čtvrtiny, ochutíme skořicí, trochou mandlového likéru nebo rumu a případně lehce dosladíme (meruňky lze případně krátce podusit, ale není to nutné). Připravíme si posypku z vloček, mouky, skořice, cukru a másla. Meruňky vložíme do zapékací misky a zasypeme připravenou směsí. Zapečeme při 170° C cca 30 minut, dokud povrch nezezlátne. Podáváme ještě teplé s řeckým jogurtem nebo tvarohem a čerstvými meruňkami. Hmotnost hotového crumble (bez jogurtu) 360 g, EH na 100 g = 1060 kJ.

Fotografie

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 06. 2022 21:48
Lidičky crumble je fajn. Tady ho máme taky. Horší je, co je před nim a po něm :-))
29. 06. 2022 19:37
Mám meruňky, tak uvidím.

Naši partneři