TOPlist


Pohanková fermentovaná kaše s malinami

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 10

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)320
Maliny100
Mandle (nesolené)16
Čekankový sirup 16
Pohanka (v suchém stavu)80

Energetická hodnota celkem: 2521 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 87 SAFA (g): 5 Cukry (g): 26 Vláknina (g): 23 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1261 kJ

Bílkoviny (g): 12.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 43.5 SAFA (g): 2.5 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 11.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice

Postup přípravy

Pohanku (lámanku) propláchneme a zalijeme mlékem, necháme stát přikryté cca 12-24 hod. (dokud pohanka nezměkne) při pokojové teplotě. Pokud máme rádi jemnější konzistenci, můžeme rozmixovat. Dochutíme čekankovým sirupem, skořicí a přidáme maliny nebo jiné ovoce a mandle a hned podáváme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

16. 02. 2019 16:37

hanka.jezkova

Pohanku opravdu miluju a netušila jsem, že se jí i bez vaření. Namočila jsem ji jen do vody, asi 200 ml, protože nemůžu mléko. Po namočení cca 10h rozmixovala a přidala skořici, řecký jogurt a maliny. Výsledek naprosto dokonalá mňamka a nově to bude moje nová TOP snídaně nebo svačinka. Moc díky za super nápad.

15. 02. 2019 11:38

fukago

Vyzkoušela jsem a dopadlo to doslova tragicky. Po 24 hodinách stání na kuchyňské lince pohanka jen lehce nabobtnala, ale konzistence kaši vůbec nepřipomínala. Chtěla jsem to alespoň ochutnat, ale mléko nezkyslo, naopak se zkazilo a je to tedy nepoživatelné. Možná už nebylo mléko nejčerstvější, otevřu tedy novou krabici a zkusím to znova.

13. 02. 2019 14:22

bessi

Vypadá to skvěle, udělám ji manžovi. Já jím jen kaše na slano

13. 02. 2019 09:29

Hanka Malkova

Je důležité použít tepelně ošetřené mléko (trvanlivé UHT nebo "čerstvé" pasterované), u kterého nehrozí, že by obsahovalo nežádoucí mikroorganismy. Jinak je právě záměr, aby proběhla fermentace při pokojové teplotě. Tak pokud se odvážíte, tak vyzkoušejte :-)

12. 02. 2019 08:07

coumba

Taky jsem si říkala, že bych to raději šoupla do lednice, ale možná je to záměr, aby mléko zkyslo. Každopádně to zkusím s tou lednicí.

11. 02. 2019 19:31

nevzdavatse

Pohanku mám moc ráda, nedávno jsme měli "pohankové hody" :-). Uvařila jsem celý sáček a zpracovala v různých variacích. Tento recept určitě zkusím :-).

11. 02. 2019 15:13

klosa

Může to být dobré , ale taky si myslím , že to mléko za 24 hodin zkysne

11. 02. 2019 14:43

Ofelia

a to sa to mlieko nepokazí po 24 hodinách v teple?

11. 02. 2019 12:05

Hanka Malkova

Ano, s pohankovými vločkami to také jde :)

11. 02. 2019 12:02

Martula17

Díky za recept, pohankovou kaši jsem začala obměňovat teprve nedávno a střídám s ovesnou, dělám ji právě z pohankových vloček a je jemná a moc chutná :)

11. 02. 2019 11:00

ajanka

Souhlas s Hanakomo pohankové vločky budou využitelnější :-).

11. 02. 2019 05:11

Hanakomo

Máme v obchodě pohankove vločky s nich je to rychlejší

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma