TOPlist


Pražená cizrna

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cizrna Vapeur Bonduelle265

Energetická hodnota celkem: 1333 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 39 SAFA (g): 1 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 167 kJ

Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 4.9 SAFA (g): 0.1 Cukry (g): 1 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

libovolné koření (kari, chilli apod.)

Postup přípravy

Cizrnu slijeme a obalíme v koření. Lze použít libovolné koření dle vaší chuti, mně se osvědčila kombinace indického kari a chilli. Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C, dokud cizrna nezezlátne. Energetická hodnota na 100 g: 1000 kJ. Pražená cizrna je vhodná jako zobání místo oříšků, chipsů apod., ale dá se využít třeba i do salátu nebo místo smažené housky do polévky apod. Můžete vyzkoušet i variantu nasladko - stačí ochutit skořicí a případně přidat trochu medu.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (67 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

23. 05. 2019 22:48

Rivana

Cizrnu mám ráda a ještě je to zdravé mlsání.

21. 05. 2018 20:55

zdenalan

Cizrnu mám ráda ale na sladko to neznám, to musím vyzkoušet.

14. 05. 2018 21:09

babicka Eva

Zatím jsem nezkoušela, ale cizrnu mám ráda, tak si toto zobání udělám.

16. 04. 2018 17:23

martashi

Mlsací luštěniny dobré.Dělám si takhle alaburky ze soji.

23. 11. 2017 11:33

vachova

czrna je dobra.

13. 11. 2017 19:15

DanaR

cizrna mi moc chutná , takto ochucené zobání určitě vyzkouším

13. 11. 2017 10:51

eva.ri

Vyzkousim. Dekuji ;-)₩

20. 02. 2017 17:05

bessi

Vyzkoušeno z uvařené a bylo to super

13. 02. 2017 20:06

Niraska

Moc prosím: "dokud cizrna nezezlátne" - jak je to odhadem dlouho? Čtu tady v komentářích, že se to někomu podařilo přesušit, tak ať mám trošku představu :-)

12. 02. 2017 23:09

poradna

musím to zkusit, díky

12. 02. 2017 21:47

antoninpetras

Tohle není blbej nápad.... Jsem oříškovej a pistácie vždycky dost rozhodí sandál mojí statistice.....

11. 02. 2017 21:21

aanna

Poprvé jsem ji dělala z uvařené cizrny a po upečení byla tvrdá. Zkusím ještě jednou z konzervy, snad to vyjde...

09. 02. 2017 16:52

RuzaD

tak jsem precetla vase komentera a konecne pochopila, ze se to dela z cizrny z konzervy.,ze?

09. 02. 2017 16:52

RuzaD

tak jsem precetla vase komentera a konecne pochopila, ze se to dela z cizrny z konzervy.,ze?

09. 02. 2017 16:48

RuzaD

to je zajimave, zkusim. A to se pece neuvarena cizrna,

09. 02. 2017 13:56

aanna

praženou cizrnu jsem zkoušela, ale málem jsme si vylámali zuby...:)

09. 02. 2017 13:35

EvuleA

Cizrnu mám ráda (humus je výborný), vyzkouším i praženou.

09. 02. 2017 11:07

alkoholicka

to zkusím, cizrnu mám ráda a na zobání to musí být super :) cizrnu doma mám, tak hurá na to :)

09. 02. 2017 04:45

bagi666

zkusím, zní to lákavě

08. 02. 2017 19:44

hgrem

Pražená cizrna jako přídavek do salátů je výborná. Zavařenou moc nepoužíváme, vaříme si ji sami. Nejradši z cizrny máme humus.

08. 02. 2017 18:59

Veve12

Určitě vyzkouším, dělala jsem praženou na pánvi, ale bez koření, Toto bude luxusní!!!

08. 02. 2017 09:25

bohuminska

Podařilo se mi ji přesušit - byla tvrdá. Musím to zkusit znova, ale opatrně. :-)

08. 02. 2017 08:38

JARI59

Vyzkouším,luštěniny jsme dříve moc nejedla, k vlastní škodě, samodřejmě, takže už je od ledna více zařazuji do jídelníčku nejen pro sebe

07. 02. 2017 16:35

Niraska

Dobrý nápad, vyzkouším :-)

07. 02. 2017 09:58

jarsu

Dobrý nápad

06. 02. 2017 22:56

Hanuja

Cizrnu mám doma, vyzkouším ji takhle upravenou.

06. 02. 2017 22:08

ina49

Určitě vyzkouším

06. 02. 2017 21:07

LuckaN78

vypadá to jednoduše a chutně

06. 02. 2017 21:06

ilona Divisova

je to i dobré znám to

06. 02. 2017 19:53

ifucikova

Vypadá to zajímavě, určitě vyzkouším :-)

06. 02. 2017 19:15

MOONA

Už ji mám doma asi 14 dní, tak zkusíme zobání místo oříšků...

06. 02. 2017 19:01

sladka paja

To vypadá lákavě určitě vyzkouším

06. 02. 2017 18:31

Pennynecka

Ráda vyzkouším ;-) Už se těším na zdravou mlsku.

06. 02. 2017 18:02

ajanka

Tak tohle jsem ještě nezkoušela, uvidím jestli se k tomu odhodlám...

06. 02. 2017 17:55

bessi

Tak to vypadá opravdu mňamózně. Musím zkusit

06. 02. 2017 17:39

otylie

Zajímavý recept, když "honí mlsná" určitě vyzkouším na slano. Díky recept vypadá zajímavě a hlavně jednoduše.

06. 02. 2017 16:54

HankaCh

Hanka Malkova
Proti zravosti funguje udělat alespoň 2 varianty slanou a sladkou, to nikdo nesní najednou; -)a nebo dát rovnou kus do mrazaku. ...

06. 02. 2017 15:53

Slonik71

Cizrna jsem ještě nejedlá ale už jsem ji dnes koupila

06. 02. 2017 15:01

IRENA73

Vypadá to zajímavě, cizrnu znám, ale takto upravenou jsem ni ještě nejedla, vyzkouším :-)

06. 02. 2017 12:34

tkoskubova

Ještě jsem praženou cizrnu nejedla,jen uvařenou.Je třeba to zkusit,místo zobání oříšků určitě dobrý nápad.

06. 02. 2017 11:14

babicka Eva

cizrnu mám ráda, ale praženou neznám.

06. 02. 2017 10:21

Kamca007

Sifaka
Díky. Právě v rámci nějaké rychlovky bych to opražila jen na sucho s kořením na pánvi, takže to jde ! :)
Dneska mám v plánu hummus, tak zaexperimentuji, před trochu odeberu a zkusím sladkou i kořeněnou variantu.

06. 02. 2017 10:13

Hanka Malkova

Je pravda, že když už se to dělá, tak se to vyplatí ve větším množství, ale pak to zase svádí k tomu to hned všechno sníst :) Tohle vychází na jednu konzervu. Porce jsou orientační, těch 8 je možná trochu nadsazené - pokud je to jenom jako přídavek do jiného jídla (salátu apod.), tak to odpovídá, ale pokud to budete jíst samostatně, tak tohle množství asi vyjde na méně porcí.

06. 02. 2017 10:03

sifaka

Ano, já to dělávám na pánvi.Sice bez koření, naopak dám kousíček másla.Jenže mám pak problém, nesníst celý pytel.Tady vidím 265 g na 8 porcí...vzhledem k tomu, že je to cizrna, tak by se to dalo i odpočítat:-)

06. 02. 2017 09:59

HankaCh

06. 02. 2017 09:57

HankaCh

Hanka Malkova
já vím, jen u nás by na toto množství nestalo za to zapínat troubu ;-)
Ono to docela vydrží, tak se dá spotrebovavat postupne

06. 02. 2017 09:49

Kamca007

Na sladko???!!! WOOOW. Lituji, že tu není smajléík, který "valí" oči :). Tohle je tedy výzva, zkusím.
Jak dlouho to asi tak peču? A zkoušel to někdo na pánvi?

06. 02. 2017 09:40

Hanka Malkova

HankaCh: Určitě se dá připravit i z uvařené cizrny, ale tohle je opravdu taková rychlovka, která nevyžaduje vůbec žádné přípravy.

Liduska: Je to právě vhodné jako zobání místo oříšků, chipsů apod., ale dá se to využít třeba i do salátu nebo místo smažené housky do polévky. Ještě to radši připíšu přímo do receptu.

06. 02. 2017 09:37

evinka49

Já bych to zkusila jako mls místo buráků.Určitě vyzkouším :-))

06. 02. 2017 09:18

Liduska

Zní to dobře. Ale co s tím dál? Křoupat veřer u televize? :-)

06. 02. 2017 09:18

HankaCh

Znám, jen ji dělám z doma uvařené cizrny (celé balení ) .

06. 02. 2017 09:16

hajekrad

Na cizrnu se již dlouho chystám, tak ji vyzkouším

06. 02. 2017 09:15

madridacka

Vyzkouším

06. 02. 2017 09:15

pejska

Tak to zní velice slibně :-)

06. 02. 2017 08:27

dagmarhruska

Dekuju za recept, urcite vyzkousím:-)

06. 02. 2017 08:26

Fila Byla

To se mi líbí. Díky za tip :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma