TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jablečné snídaňové křupky

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, badyán

Energetická hodnota celkem: 4275 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 126 SAFA (g): 4 Cukry (g): 31 Vláknina (g): 42 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 534 kJ

Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 15.8 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 3.9 Vláknina (g): 5.3 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Rozinky rozmixujeme nebo pokrájíme nadrobno (můžeme je předem namočit). Jablko oloupeme a nastrouháme. Vločky a ořechy rozmixujeme a promícháme se skořicí a badyánem. Přidáme nastrouhané jablko, rozinky a čekankový sirup. Ručně prohněteme a rozprostřeme do co nejtenčí vrstvy na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 170 °C cca 25 minut, dokud povrch lehce nezezlátne, vypneme troubu a necháme ještě dosušit. Po vychladnutí nalámeme nebo nakrájíme na menší kousky. Křupky přidáme například do jogurtu nebo mléka na snídani nebo svačinu.

Fotografie

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

11. 01. 2021 19:48
Vypadá to moc dobře :-)
11. 01. 2021 14:34
Zajímavá snídaňová variace. Děkuji, zkusím :-).
11. 01. 2021 13:46
Moc dobré, jen jsem nahradila sirup medem (který jsem na rozdíl od čekankového sirupu měla), jen se po tom zaprášilo :-)

Naši partneři