- Autor: filipova
- Doba přípravy (min.): 15
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
bílý jogurt z valašska | 150 |
Tatarská omáčka | 53 |
Slanina anglická | 53 |
Brokolice | 316 |
Slunečnicová semínka (nesolená) | 20 |
Cibule | 9 |
Rozinky | 30 |
Energetická hodnota celkem: 3460 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 57,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1730 kJ
Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 28.5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 17.5, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Syrovou brokolici a cibuli nakrájet nadrobno. Uzený bok nakrájet nadrobno a osmahnout. Smíchat vše dokupy, osolit, opepřit a posypat slunečnicovými semínky. Cibule byla v původním receptu červená,může být i bílá a ještě lepší by asi byla jarní cibulka. Semínka si opražím, ale v původním receptu to nebylo. A může být tatarka, majolka, bílý jogurt, zakys. smetana jak má kdo rád. A množství si také lze upravit, každý dle své chuti. V tomto receptu je moje včerejší varianta. Lepší je nechat ho pár hodin rozležet.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.