- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Houbová směs mražená | 200 |
Rohlík, houska michelská | 120 |
Mouka pšeničná hrubá | 25 |
Slanina anglická | 30 |
Vejce celé (syrové) | 160 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, česnek, petrželka
Energetická hodnota celkem: 4063 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 115,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 677 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 19.2, SAFA (g): 2, Cukry (g): 3.2, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce, do kterého přidáme sůl, černý pepř případně podle chuti můžeme přidat i jiné bylinky. Necháme chvíli stát, dokud se mléko nevsákne. Pak přidáme na nudličky pokrájenou a na pánvi rozpuštěnou slaninu. Na zbytku tuku podusíme nakrájené houby, necháme vychladit a přidáme k rozmočeným houskám. Dochutíme česnekem utřeným se solí, sekanou petrželkou, přidáme hrubou mouku a podle potřeby můžeme vše zahustit jemnou strouhankou. V pomoučených dlaních vytváříme střední knedlíčky nebo je zabalíme do folie. Podle velikosti vaříme 15-20 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.