TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Karlovarský knedlík s houbami

Zpět
  • Autor: madridacka
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, česnek, petrželka

Energetická hodnota celkem: 4063 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 115, SAFA (g): 12, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 677 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 19.2, SAFA (g): 2, Cukry (g): 3.2, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce, do kterého přidáme sůl, černý pepř případně podle chuti můžeme přidat i jiné bylinky. Necháme chvíli stát, dokud se mléko nevsákne. Pak přidáme na nudličky pokrájenou a na pánvi rozpuštěnou slaninu. Na zbytku tuku podusíme nakrájené houby, necháme vychladit a přidáme k rozmočeným houskám. Dochutíme česnekem utřeným se solí, sekanou petrželkou, přidáme hrubou mouku a podle potřeby můžeme vše zahustit jemnou strouhankou. V pomoučených dlaních vytváříme střední knedlíčky nebo je zabalíme do folie. Podle velikosti vaříme 15-20 minut.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 01. 2019 05:26
Vyskouším, jen z jiné mouky. Ale díky za inspiraci.
19. 01. 2019 22:02
Evokuje to ve mně udělat špekové knedlíky, jen místo špeku přidat houby
19. 01. 2019 20:54
Tuhle houbovou alternativu neznám, díky za nápad :-).
19. 01. 2019 20:00
Podobnou krmi peču v troubě či remosce, taky je to dobrota.

Naši partneři