- Autor: madridacka
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 28.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Cukr moučka | 100 |
| Mouka pšeničná hladká | 100 |
| Švestky | 1000 |
| Vejce celé (syrové) | 165 |
| Kypřící prášek do pečiva | 13 |
| Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 200 |
| Mouka pšeničná polohrubá | 400 |
| Hera | 50 |
Energetická hodnota celkem: 17724 kJ
Bílkoviny (g): 92,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 822,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 414,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 633 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 29.4, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 14.8, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z mouky, prášku do pečiva, cukru, mléka, hery a vajec připravíme řídké těsto, nalijeme na plech, poklademe půlenými švestkami (mám natlačené ve sklenici bez cukru a sterilované. Posypeme žmolenkou čí mletým mákem s cukrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






