- Autor: Jirina55
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 1250 |
Brambory (syrové) | 500 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Smetana na vaření 12% | 100 |
Česnek | 50 |
Vejce celá průměr | 55 |
Chléb lámankový vícezrnný | 100 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 4242 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 146,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1061 kJ
Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 36.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
na lžičce oleje nebo másla zpěníme utřený česnek, zalijeme vodou, přidáme oloupané kousky brambor, mírně osolíme a brambory uvaříme do měkka. Část brambor rozmixujeme a část ponecháme v celku. Polévku zjemníme 12% smetanou a přidáme ještě utřený česnek. Protože se jedná o poměrně hustou polévku, podáváme tak, že na povrch polévky položíme plátek natvrdo uvařeného vajíčka a plátek vícezné veky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.