- Autor: PetraPo
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brokolice | 400 |
Tofu uzené průměr | 170 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 54 |
Česnek | 10 |
Olej slunečnicový | 40 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, česnek
Energetická hodnota celkem: 4544 kJ
Bílkoviny (g): 65,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 227 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 3, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Čerstvou brokolici včetně košťálu nastrouháme na hrubším struhadle, stejně tak uzené tofu. Přidáme 2 celá vejce, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce mléka. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžičku granulovaného sušeného česneku nebo 1 stroužek rozdrceného čerstvého. Všechno důkladně promícháme, aby se hmota spojila. Smažíme na lívanečníku - jednotlivé důlky vytřeme olejem a lžící vrstvíme hmotu - do důlků vždy přimáčkneme, počkáme, až se z jedné strany opečou a obrátíme. Výsledkem jsou křupavé placičky, které můžeme podávat jako přílohu nebo samotné se zel. salátem. Původní recept je na placičky z květáku, toto vzniklo ze snahy předložit rodině brokolici v pro ně přijatelné podobě a sobě dodat alespoň nějaké bílkoviny :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.