- Autor: rumini
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 70 |
Jihočeské máslo 82% | 30 |
Žampiony | 500 |
Vývar zeleninový | 750 |
Smetana na vaření 12% | 200 |
Sůl | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, petrželová nať
Energetická hodnota celkem: 2847 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 712 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Na rozehřátém másle zpěníme cibulku, asi 5 minut. Přidáme očištěné žampiony nakrájené na plátky a restujeme na středním plameni 10 minut. Vše zalijeme vývarem a necháme 15 muínut vařit pod pokličkou. Nakonec přilijeme smetanu, dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem . Při podávání ozdobíme zelenou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.