TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Celerová pomazánka s jablkem a ořechy

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Lučina30
Vlašské ořechy (nesolené)30
Sůl2
Jablko90
Celer bulva360

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 1893 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 7, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 473 kJ

Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Celer nakrájíme na menší kousky, dáme na plech a upečeme v troubě na 170 stupňů doměkka. Po vychladnutí rozmixujeme, přidáme namleté ořechy, Lučinu, sůl a nastrouhané jablko (cca třetinu si necháme na dozdobení). Podáváme na knäckebrotu ozdobené jablkem a případně i ořechy. Hmotnost hotové pomazánky cca 320 g, na 100 g 570 kJ.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 01. 2021 20:17
Já dělám také ale ze syrového celeru, tuhle také zkusím.
25. 01. 2021 17:13
Děláme podobnou variaci, jen celer nepečeme. Určitě zkusím i tuto verzi.
25. 01. 2021 11:34
Dělám něco podobného, celer na jemno nastrouhaný orestuji na pánvi společně s jablíčkem a ořechy, vychladlé přidávám do tvarohu.
25. 01. 2021 11:15
Celer miluji, určitě vyzkouším.

Naši partneři