TOPlist


Kimbab

  • Uživatelský recept
  • Autor: MartaMich
  • Porce: 24.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mrkev50
Ředkev50
Špenát50
Vejce celé (vařené natvrdo)55
Telecí kýta (syrová)80
Mořské řasy Nori (sušené vločky)10
Rýže Sushi (v suchém stavu)150

Energetická hodnota celkem: 3187 kJ

Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 131 SAFA (g): 3 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 133 kJ

Bílkoviny (g): 1.6, Tuky (g): 0.4, Sacharidy (g): 5.5 SAFA (g): 0.1 Cukry (g): 0.3 Vláknina (g): 0.3 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Příprava rýže: 15 dkg kulatozrnné rýže s 220 ml vody, propláchnutou rýži vložit do horké vody a vařit do měkka cca 15 min a nechat vychladnout. Příprava zeleninové náplně: blanšírujeme postupně bílou ředkev, červenou mrkev a zelený špenát, Příprava masa a svítku: na vytřené pánvi mastným papírem či troškou oleje oprahneme na nudličky nakrájené maso, vyjmeme a na pánev vylijeme rozšlehané vejce, které po obou stranách zlehka oprahneme, pak nakrájíme na nudle asi 1 cm široké. Příprava obalu: sušenou řasu nori ve tvaru plátu 20*20 cm namočíme do vody, po chvilce přendáme na slaměný plát, pokryjeme tenkou vrstvou uvařené rýže, podélně doprostřed položíme nudle masa, svítku a tří druhů zelenin plát svineme a konce přitiskneme k sobě, utáhneme, aby se obsah utěsnil. Ruličku vložíme do chladničky. Toto množství stačí na 3 ruličky. před podáváním, nakrájíme ostrým nožem nebo elektrickým nožem na kousky po 8 z jedné ruličky. Přílohy: Wasabi pasta, naložený zázvor bílý nebo růžový, sojová omáčka, popřípadě ještě sushi ocet. podle chuti.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma