- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Vločky ovesné | 150 |
| Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
| Kakao Holandské (v suchém stavu) | 10 |
| Džem průměr | 100 |
| Tvaroh odtučněný průměr | 400 |
| Vejce celé (syrové) | 150 |
| Puding průměr (prášek) | 35 |
| Čokoláda hořká 70 % průměr | 70 |
| Višně | 340 |
| Griotka | 15 |
Energetická hodnota celkem: 8912 kJ
Bílkoviny (g): 109,
Tuky (g): 60,
Sacharidy (g): 283,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 137,
Vláknina (g): 41,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 891 kJ
Bílkoviny (g): 10.9, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 28.3, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 13.7, Vláknina (g): 4.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Množství ingrediencí odpovídá malé dortové formě. Jemné vločky smícháme s kakaem, zalijeme mlékem, přidáme višňový džem (polovinu z uvedeného množství) a necháme nasáknout. Těsto vložíme do formy vyložené pečicím papírem. Na náplň si vyšleháme tvaroh se žloutky, zbylým višňovým džemem a pudinkovým práškem (čokoládovým). Přidáme nastrouhanou nebo pokrájenou čokoládu (část si necháme na později) a na dochucení lze přidat trochu višňového likéru. Z bílků si ušleháme sníh a opatrně vmícháme do tvarohové náplně. Náplň vlijeme na připravené těsto, poklademe čerstvými nebo mraženými višněmi a posypeme zbylou čokoládou. Pečeme cca 50-60 minut na 170 °C, dokud náplň neztuhne. Hmotnost hotového pokrmu 1320 g, na 100 g 680 kJ, jedna porce odpovídá cca 130 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






