TOPlist


Pita chlieb

  • Uživatelský recept
  • Autor: keridwen1
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 100

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (průměr)30
Voda220
Mouka špaldová celozrnná450
Sůl10
Droždí sušené15

Energetická hodnota celkem: 7932 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 311 SAFA (g): 4 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 41 Sůl (g): 11

Energetická hodnota na 1 porci: 992 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 38.9 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 0.8 Vláknina (g): 5.1 Sůl (g): 1.4

Postup přípravy

Zarobíme si kvások, pridáme k ostatnýmm surovinám a vymiesime cesto. Necháme hodinu kysnúť, rozdelíme na 8 bochníčkov a opäť necháme 20 min. podkysnúť. Vyválame hrubšiu placku a pečieme na rozpálenom plechu, ktorý mame položený na spodku v rúre cca 3-4 min. z každej strany. Po upečení ich treba prepichnúť aby mal kade vyjsť horúci vzduch.Pita sa výborne plní a následne zapeká na sladko aj na slano. Pri dobrom uskladnení vydtží aj týždeň.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma