- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Houby čerstvé průměr | 1500 |
Sádlo vepřové škvařené | 5 |
Cibule | 200 |
Česnek | 5 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Voda | 500 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,paprika,majoránka
Energetická hodnota celkem: 2205 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 551 kJ
Bílkoviny (g): 12.3, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 13.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme na větší kousky nakrájené houby lehce osolíme, okmínujeme. Jakmile houby pustí vodu přidáme papriku,pepř, majoránku a rozmačkaný česnek, půl kostky zeleninového bujonu.,Podlijeme podle potřeby. Necháme podusit, nakonec zahustíme nasucho opraženou hladkou moukou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.