TOPlist


Čočkový salát s pečenou řepou, rukolou a mozzarellou

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl1
Med6
Ocet Balsamico8
Olej olivový10
Piniové oříšky16
Mozzarella 45%120
Rukola80
Řepa červená400
Čočka velkozrnná uvařená (nesolená)400

Energetická hodnota celkem: 4754 kJ

Bílkoviny (g): 63, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 122 SAFA (g): 18 Cukry (g): 41 Vláknina (g): 30 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1189 kJ

Bílkoviny (g): 15.8, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 30.5 SAFA (g): 4.5 Cukry (g): 10.3 Vláknina (g): 7.5 Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Čočku si předem namočíme, uvaříme a necháme vychladnout (pro rychlejší přípravu lze využít i konzervovanou čočku). Červenou řepu zabalíme do alobalu a upečeme při 170 °C doměkka (dle velikosti to trvá cca 1-2 hodiny). Řepu necháme vychladnout, poté ji oloupeme a nakrájíme. Připravíme si dresink - smícháme olivový olej, balsamikový ocet, med a sůl, důkladně rozmícháme, aby nám vznikla emulze a ingredience se propojily. Čočku smícháme s nakrájenou řepou, přidáme rukolu a lehce promícháme s dresinkem. Na závěr přidáme mozzarellu a posypeme piniovými semínky.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

25. 09. 2019 15:47

bobinka77

Super inspirace :-)

21. 09. 2019 11:21

paldrmon

Určitě vyzkouším

17. 09. 2019 09:25

Klarasolil

Určitě vyzkouším..

16. 09. 2019 19:04

ajanka

Tak to může být dobrá kombinace , určitě vyzkouším :-).

16. 09. 2019 17:39

IrenaM

V lusteninach mám stále deficit vyzkouším :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma