TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Čočkový salát s pečenou řepou, rukolou a mozzarellou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 120
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4754 kJ

Bílkoviny (g): 63, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 122 SAFA (g): 18 Cukry (g): 41 Vláknina (g): 30 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1189 kJ

Bílkoviny (g): 15.8, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 30.5 SAFA (g): 4.5 Cukry (g): 10.3 Vláknina (g): 7.5 Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Čočku si předem namočíme, uvaříme a necháme vychladnout (pro rychlejší přípravu lze využít i konzervovanou čočku). Červenou řepu zabalíme do alobalu a upečeme při 170 °C doměkka (dle velikosti to trvá cca 1-2 hodiny). Řepu necháme vychladnout, poté ji oloupeme a nakrájíme. Lze použít také předvařenou řepu. Připravíme si dresink - smícháme olivový olej, balsamikový ocet, med a sůl, důkladně rozmícháme, aby nám vznikla emulze a ingredience se propojily. Čočku smícháme s nakrájenou řepou, přidáme rukolu a lehce promícháme s dresinkem. Na závěr přidáme mozzarellu a posypeme piniovými semínky. Pro výraznější chuť lze mozzarellu nahradit fetou nebo jiným sýrem.

Fotografie

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 09. 2019 15:47
Super inspirace :-)
21. 09. 2019 11:21
Určitě vyzkouším
17. 09. 2019 09:25
Určitě vyzkouším..
16. 09. 2019 19:04
Tak to může být dobrá kombinace , určitě vyzkouším :-).
16. 09. 2019 17:39
V lusteninach mám stále deficit vyzkouším :-)

Naši partneři