TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Kakaová ovesná kaše s mangem a banánem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 10
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Skvělá a rychlá snídaně, která se dá připravit na stovky způsobů! Ovoce i ořechy můžete libovolně obměňovat a kombinovat a budete tak kaši mít pokaždé trochu jinou.

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 2878 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 95, SAFA (g): 7, Cukry (g): 39, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1439 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 47.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 19.5, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Vločky nasypeme do hrnce, přilijeme polotučné mléko a dle potřeby i trochu vody a vaříme na mírném plameni, dokud kaše nezhoustne, na závěr do kaše vmícháme rozšlehané vejce. Vejce kaši obohatí o bílkoviny a zároveň i hezky zjemní. Do hotové kaše přidáme kakao (nebo necháme rozpustit 2 čtverečky hořké čokolády) a dle chuti případně osladíme čekankovým sirupem. Kaši dáme do misky nebo hlubokého talíře a ozdobíme nakrájeným mangem, banánem a nasekanými kešu ořechy. Ovoce a ořechy můžeme libovolně obměňovat dle toho, co máme zrovna k dispozici. Místo ořechů můžeme přidat i lžičku 100% ořechového másla.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

27. 10. 2020 09:59
Přidat vajíčko do ovesné kaše, to mne zatím nenapadlo ... jsem zvědavá, jaké to je, tak vyzkouším, díky za tip!
02. 05. 2020 15:42
Vypadá to moc dobře, musí to být moc dobré....

Naši partneři