- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 90
- STOB recept
- Porce: 5.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Brambory (syrové) | 600 | 
| Mouka pšeničná hladká | 80 | 
| Mouka pšeničná celozrnná | 80 | 
| Sůl | 4 | 
| Husí prsa bez kůže (syrová) | 600 | 
| Jablko | 250 | 
| Cibule | 250 | 
Dochucovadla:
kmín, pepř
Energetická hodnota celkem: 8804 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 129, 
                                                        Tuky (g): 54, 
                                                        Sacharidy (g): 256,
                                                        SAFA (g): 23,
                                                        Cukry (g): 43,
                                                        Vláknina (g): 28,
                                                        Sůl (g): 5
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1761 kJ
Bílkoviny (g): 25.8, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 51.2, SAFA (g): 4.6, Cukry (g): 8.6, Vláknina (g): 5.6, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Svatomartinská husa zdravě? Ano, jde to! Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli i jablka vložíme do pekáčku. Maso osolíme, ochutíme kmínem a trochou pepře a vložíme do pekáčku k cibuli a jablkám. Podlijeme trochou vody a pečeme na 160°C, dokud není maso hotové. Pečeme přiklopené a na závěr na chvíli odklopíme a zvýšíme teplotu. Brambory uvaříme ve slupce den předem. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, přidáme hladkou mouku (polovinu můžeme nahradit celozrnnou moukou) a lehce osolíme. Vypracujeme těsto, množství mouky upravíme dle potřeby a rozválíme na tenké (zhruba 2-3 mm) placky. Opékáme na pánvi nasucho na středním plameni z každé strany cca 3 minuty. Bramborové lokše plníme nakrájeným nebo natrhaným masem a jablky a podáváme s podušeným červeným zelím.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









