TOPlist


Databáze potravin

Husí prsa bez kůže (syrová)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 580 kJ
  • Bílkoviny: 15 g
  • Tuky: 8 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 3.6 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.13 g
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u husy je však obecně poměrně vysoký. Většina tuku je uložena pod kůží, proto ji před konzumací raději odstraňte. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). Pokud odstraníte kůži a viditelný tuk, můžete husí prsa občas v malém množství zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější alternativou jsou libovější krůtí či kuřecí prsa.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma