- Autor: Hanka Malkova
 - STOB recept
 - Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Cibule | 30 | 
| Eidam 30% | 90 | 
| Knäckebrot průměr | 50 | 
| Olej řepkový | 15 | 
| Sůl | 3 | 
| Vejce celé (syrové) | 45 | 
| Vepřová kýta (syrová) | 520 | 
Dochucovadla:
Pepř, hmotnost hotového pokrmu 580 g, 1 menší kus 50 g (velký 100 g)
Energetická hodnota celkem: 5683 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 140, 
                                                        Tuky (g): 70, 
                                                        Sacharidy (g): 37,
                                                        SAFA (g): 35,
                                                        Cukry (g): 4,
                                                        Vláknina (g): 9,
                                                        Sůl (g): 6
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1421 kJ
Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 17.5, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Maso nameleme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, vajíčko a nastrouhaný sýr. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance nebo nadrceném knäckebrotu. Postříkáme z obou stran olejem a vyskládáme na plech na pečicí papír. Pečeme při 160 stupních cca 30 minut a nakonec dopečeme ještě 10 minut při vyšší teplotě. Podáváme s bramborovou kaší a libovolnou zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






