TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Křupavé müsli s mákem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 25
  • STOB recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vločky ovesné400
Švestková povidla80
Mák40

Energetická hodnota celkem: 7561 kJ

Bílkoviny (g): 62, Tuky (g): 40, Sacharidy (g): 289, SAFA (g): 6, Cukry (g): 48, Vláknina (g): 62, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 630 kJ

Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 24.1, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Vločky smícháme s mákem (lépe se hodí pomletý mák) a povidly. Pokud jsou povidla moc tuhá, krátce je zahřejeme, aby povolila a lépe se s nimi pracovalo. Ze směsi tvoříme rukou malé hrudky a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C cca 15 minut, během pečení občas promícháme a kontrolujeme, aby se müsli nespálilo. Upečené müsli vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Fotografie

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři