TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Francouzské brambory

Zpět
  • Autor: froda
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, muškátový ořech

Energetická hodnota celkem: 5491 kJ

Bílkoviny (g): 146, Tuky (g): 42, Sacharidy (g): 81, SAFA (g): 22, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 2746 kJ

Bílkoviny (g): 73, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 40.5, SAFA (g): 11, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 4

Postup přípravy

Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky asi 1/2 cm. Uvaříme v páře. Kuřecí maso a šunku nakrájíme na nudličky, jarní cibulku na kolečka, opepříme a nastrouháme muškátový ořech dle chuti a na pánvi na oleji osmažíme až je kuřecí maso měkké. Do hotového zamícháme utřený česnek. Zapékací misku lehce vytřeme olejem, naskládáme plátky brambor, i po stěnách a do vzniklé mističky rozprostřeme orestované maso s cibulkou. Posypeme strouhaným sýrem a zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem. Dáme zapéci do trouby na 200st. asi na15-20 min. až sýr zezlátne.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři