- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 35
- Porce: 2.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Sůl | 2 |
| Těstoviny (v suchém stavu) | 110 |
| Ricotta | 80 |
| Rajčatové pyré | 300 |
| Parmezán 32% | 15 |
| Olej olivový | 8 |
| Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 140 |
| Cuketa | 150 |
| Cibule | 50 |
Dochucovadla:
bazalka, pepř
Energetická hodnota celkem: 3999 kJ
Bílkoviny (g): 57,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 114,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2000 kJ
Bílkoviny (g): 28.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 57, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na tenké nudličky (nebo můžeme použít i mleté maso), osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi na troše oleje. Maso vyndáme a do pánve přidáme trochu oleje a očištěnou a nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme i nakrájenou cuketu, chvíli restujeme a zalijeme rajčatovým pyré. Dusíme cca 5 minut a přidáme připravené maso. Prohřejeme, dle potřeby dochutíme a na závěr vmícháme ricottu a uvařené těstoviny. Posypeme čerstvou bazalkou, strouhaným parmezánem a ihned podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






