TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pohankové rizoto s houbami

Zpět
  • Autor: Catlady
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, provensálské bylinky, může se dát půl kostky hovězího bujonu

Energetická hodnota celkem: 5002 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 189, SAFA (g): 5, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 35, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1251 kJ

Bílkoviny (g): 12.5, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 47.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Pohanku nasypeme do lehce osolené vody s půl kostkou hovězího bujonu, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Veškerá voda se nám vsákne do pohanky, tudíž nesléváme. (1 hrnek pohanky na 1 a půl hrnku vody) Na pánvi osmahneme nakrájenou cibulku, mrkev a šunku, nakonec přidáme oloupané a nakrájené žampiony. Opepříme. Osolíme. Chvilku dusíme ve vodě kterou nám pustili žampiony. Nakonec uvařenou pohanku a směs z pánve smícháme, můžeme dochutit provensálskými bylinkami a podáváme.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři