TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cizrnové razítkové sušenky

Zpět
  • Autor: Tereza Rog.
  • Doba přípravy (min.): 3
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

Skořice, kakao

Energetická hodnota celkem: 12005 kJ

Bílkoviny (g): 65, Tuky (g): 114, Sacharidy (g): 387, SAFA (g): 49, Cukry (g): 167, Vláknina (g): 24, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1000 kJ

Bílkoviny (g): 5.4, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 32.3, SAFA (g): 4.1, Cukry (g): 13.9, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

V míse smícháme mouky, cukry, vejce a změklé máslo nebo Heru. Vypracujeme těsto a rozdělíme ho na dvě části. K jedné přidáme kakao a ke druhé skořici. Zabalíme do fólie a necháme v ledničce aspoň dvě hodiny. Před tím, než budeme s těstem opět pracovat, ho necháme trochu změknout při pokojové teplotě. Pak z něj vyvalujeme placky cca 4 - 5 mm silné a razítkem tvoříme sušenky. Pečeme v troubě rozehřáte na 180 st. cca 15 minut. Uvedené množství vyjde na 3-4 plechy. Hmotnost všech upečených sušenek: 600 g, 1 ks cca 10 g

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři