- Autor: Tereza.Cisarova
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (průměr) | 10 |
Vločky ovesné | 120 |
Vejce celé (syrové) | 220 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 185 |
Cizrna sterilovaná | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř Přidat zeleninu jako mrkev, celer, petržel - nasekat nebo nastrouhat nahrubo a přidat do receptu
Energetická hodnota celkem: 6784 kJ
Bílkoviny (g): 121,
Tuky (g): 52,
Sacharidy (g): 159,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1131 kJ
Bílkoviny (g): 20.2, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 26.5, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C. Cizrnu si rozmixujeme a přendáme do mísy.K cizrně poté přimícháme všechny ostatní ingredience a pomocí rukou "upatláme" těsto (nebo můžeme použít i mixér - burgery budou potom jemnější). Ze vzniklého těsta vytvarujeme placky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180 °C cca 30-40 minut. Autorkou receptu je Barbora Hlubučková.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.