TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Cuketové placky s lučinou a tuňákem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 25
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

mletý pepř, čerstvá pažitka

Energetická hodnota celkem: 2842 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 46, SAFA (g): 15, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1421 kJ

Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Cuketu nastrouháme nahrubo (pokud chceme mít jemnější konzistenci, tak můžeme nastrouhat najemno nebo půl na půl). Přebytečnou vodu lehce vymačkáme. Přidáme vejce, nadrcený česnek, sůl, pepř a mouku. Důkladně promícháme, aby nám vzniklo hustší těsto (podobné jako na lívance), v případě potřeby zahustíme moukou. Na rozpálenou pánev s trochou řepkového oleje lžící tvarujeme placičky, opékáme pozvolna z obou stran dozlatova. Placky lze připravit i na plechu v troubě. Každou placku potřeme lučinou (lze nahradit ricottou nebo cottagem), poklademe trochou tuňáka a posypeme nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou. Podáváme s libovolnou zeleninou.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 09. 2022 09:30
To vypadá zajímavě. Jdu si recept vytisknout a vyzkouším.
22. 09. 2022 08:29
Tak tohle bude asi dnes k večeři:-)

Naši partneři