TOPlist
Sledujte nás:

Jelení guláš podle Vaňka s badyánem

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, sůl, 2 hvězdičky badyánu, 3 bobkové listy

Energetická hodnota celkem: 8365 kJ

Bílkoviny (g): 232, Tuky (g): 92, Sacharidy (g): 51, SAFA (g): 42, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 1394 kJ

Bílkoviny (g): 38.7, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 8.5, SAFA (g): 7, Cukry (g): 5.2, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 2

Postup přípravy

https://www.rohlik.cz/chef/573-jeleni-gulas Vařeno v zeleném litinovém hrnci. Cibule se opéká na stupeň 5-6 asi 45 min. Dušení na stupeň 3. SUROVINY 1 kg jeleního masa na guláš 400 g oloupané cibule 1 l hovězího vývaru 2 stroužky česneku 2 hvězdičky badyánu 3 bobkové listy 2 lžíce sádla 1 lžíce rajčatového protlaku pepř sůl 1. Cibuli nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. 2. V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm za častého míchání cibuli dohněda. Přidáme maso a restujeme, dokud se nevydusí všechna šťáva, kterou maso pustí. Jakmile se šťáva z masa vyvaří a v kastrolu zbude opět jen tuk, orestujeme maso za častého míchání dozlatova. 3. Přidáme protlak a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Přidáme česnek, badyán a bobkové listy. Přidáme zarovnanou lžičku soli a opepříme čerstvě mletým pepřem. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a přiklopíme pokličkou. Dusíme za občasného míchání 1,5 hodiny nebo než bude maso měkké. Dle potřeby dochutíme solí.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři