TOPlist


Pórková polévka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Tojice
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 25

250g pórku, 300g brambor, sůl, 20ml oleje, 20g hl. mouky

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká20
Oleje (všechny druhy)20
Brambory zimní300
Pór250
Voda1000

Energetická hodnota celkem: 2376 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 84 SAFA (g): 2 Cukry (g): 15 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 396 kJ

Bílkoviny (g): 2.2, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 14 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 2.5 Vláknina (g): 1.7 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Pórek a brambory nakrájíme, osolíme, zalijeme 2l vody a vaříme do měkka. Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme k zelenině a ještě 5 minut povaříme. Pak vše rozmixujeme tyčovým mixerem a podáváme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma