TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kváskový žitný chléb se semínky

Zpět
  • Autor: evied
  • Doba přípravy (min.): 960
  • Uživatelský recept
  • Porce: 25.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kmín

Energetická hodnota celkem: 8751 kJ

Bílkoviny (g): 56, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 387, SAFA (g): 12, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 52, Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 350 kJ

Bílkoviny (g): 2.2, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 15.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Uděláme rozkvas z kvásku, mouky a vody, zamícháme a necháme přikryté odpočívat 10 - 12 hodin, potom přidáme mouku, sůl, kmín semínka a vodu, vznikne husté neforemné těsto, necháme 1,5 - 3 hodiny kynout v uzavřené míse, vymažeme formu na chlebíček máslem a vysypeme vločkami, nakynuté těsto dáme lžíci do formy, přikryjeme a necháme 1,5 - 3 hodiny kynout. Do trouby dáme plech a na dno plecháček s vodou, zapneme na 250 stupňů, pečeme 10 - 14´, potom snížíme na 190 stupňů a pečeme 45´. Po upečení dáme vychladnout na mřížku.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři