- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
 
                    Místo hlívy můžete použít i jakékoli jiné houby, třeba ty, co zrovna nasbíráte v lese.
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Olej řepkový | 8 | 
| Sůl | 2 | 
| Mouka pšeničná hrubá | 160 | 
| Vejce celé (syrové) | 40 | 
| Ricotta | 200 | 
| Máslo čerstvé nesolené | 10 | 
| Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 500 | 
| Hlíva ústřičná | 600 | 
| Brambory (syrové) | 200 | 
| Dýně průměr | 200 | 
Dochucovadla:
oregano, pepř
Energetická hodnota celkem: 7869 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 170, 
                                                        Tuky (g): 47, 
                                                        Sacharidy (g): 187,
                                                        SAFA (g): 25,
                                                        Cukry (g): 27,
                                                        Vláknina (g): 36,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1967 kJ
Bílkoviny (g): 42.5, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 46.8, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Den předem si uvaříme brambory a dýni (dýni lze případně i upéct v troubě). Uvařené brambory a dýni oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku nebo krupici a lehce osolíme. V případě potřeby přidáme více mouky, každé brambory potřebují trochu jiný poměr mouky. Směs promícháme a z hotového těsta tvarujeme noky. Noky vložíme do vroucí osolené vody, počkáme, až vyplavou na hladinu a ještě cca 1-2 minuty vaříme, poté vyndáme. Kuřecí prso očistíme a osolíme, opečeme na pánvi na troše řepkového oleje z obou stran cca 4-5 minut, dokud není maso hotové. Maso vyndáme a zabalíme do alobalu. Do stejné pánve přidáme trochu másla a na nudličky nakrájenou hlívu, lehce osolíme a opepříme. Chvíli opékáme, když je hlíva měkká, přidáme i noky a společně prohřejeme. Na závěr vmícháme ricottu a čerstvé oregano. Podáváme s kuřecím prsem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









