- Autor: Mikrob203
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr vanilkový | 10 |
Cukr moučka | 80 |
Mouka pšeničná celozrnná | 100 |
Jahody | 200 |
Kypřící prášek do pečiva | 7 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Olej běžný (průměr) | 60 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Dochucovadla:
vanilkový cukr, prášek do pečiva
Energetická hodnota celkem: 6327 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 180,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 103,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 791 kJ
Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 9.1, Sacharidy (g): 22.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 12.9, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
2 žloutky s cukrem šleháme do pěny, přidáme olej a opět prošleháme.Přidáme ostatní suroviny a promícháme nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy (nemusí to být remoska recept je na formu v průměru 25cm) Poklademe ovocem a upečeme. Vejce 2 ks
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.