TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Marinovaný losos s červenou řepou a koprem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list, nové koření, 50 g cukru a 50 g soli na marinádu

Energetická hodnota celkem: 3471 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 74, SAFA (g): 3, Cukry (g): 65, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 694 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0.6

Postup přípravy

Červenou řepu si předem uvaříme (nebo koupíme již předvařenou řepu). Připravíme si marinádu, do které naložíme následně lososa. Smícháme 50 g cukru, 50 g soli, citronovou šťávu a přidáme cca 50 g najemno nastrouhané červené řepy. Nemusíme se bát velkého množství cukru a soli, po namarinování lososa omyjeme, velké množství je ale potřeba pro "zakonzervování" lososa. Filet lososa naložíme do připravené směsi a přidáme ještě bobkový list a nové koření. Takto připraveného lososa zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici minimálně 24 hodin marinovat. Poté lososa vyndáme z marinády, omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Před podáváním posypeme čerstvým koprem. Můžeme si případně připravit i jogurtový dresink s koprem. Lososa podáváme se salátem, který si připravíme z na plátky nakrájené uvařené červené řepy a jablka, ochutíme balsamikovým octem.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři