TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Dýňový krém "jezevec"

Zpět
  • Autor: STOB
  • Doba přípravy (min.): 35
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Pozn.: Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.

Ingredience

Dochucovadla:

tymián, rozmarýn

Energetická hodnota celkem: 1288 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 49, SAFA (g): 5, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 644 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 24.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Dýni a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Uvaříme ve vývaru (nebo vodě), pro ochucení můžeme přidat i větvičku rozmarýnu nebo tymiánu. Když jsou brambory a dýně měkké, vyndáme koření a polévku rozmixujeme. Na zjemnění přidáme trochu zakysané smetany a promícháme. Polévku naservírujeme do misky nebo talíře, z toustu vytvarujeme hlavičku a uši, na čumáček a oči použijeme překrojené olivy nebo kanadské borůvky.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři