TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí roláda, idiánská rýže s hlívou ústřičnou a fazolky

Zpět
  • Autor: radkat
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

250g polovina kuřecích prsíček bez kůže /kuře živené kukuřicí/ 200g spařených mražených špenátových listů 60g sýr mozzarella light 20g /4 plátky / sušené šunky light 5g másla 5g olivového oleje 80g vařené idiánské rýže 300g čerstvé hlívy ústřičné, 300g mražených zelených fazolek pepř čtyř barev sušený česnek mletý kmín

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1596 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 22 SAFA (g): 4 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 2

Postup přípravy

Prsíčka nakrojíme a na potravinové fólii rozklepeme, z jedné strany lehce opepříme, nesolíme, sušená šunka je dostatečně slaná, dáme vedle sebe dva plátky šunky, na ní spařené špenátové listy, které jsme vymačkali, ochutili pár kapkami olivového oleje, sušeným česnekem, špetkou čtyřbarevného pepře a mořskou solí. Na špenát za sebou položíme dva špalíčky 2x2cm ze sýru mozzarella light /jde asi o polovinu 125g balení/ a roládu pomocí potravinové fólie pevně zavineme. Na zajištění rolády použijeme příčně položené dva plátky sušené šunky a párátka. Na menší teflonové pánvi /ideální je průměr pánve jako je délka rolády - drží dobře pohromadě/ na trošce olivového oleje s jiskřičkou másla roládu rychle ze všech stran osmahneme, podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit cca 20min. Můžeme mírně podlévat a občas obrátit. Mezi tím si dáme na teflonovou pánev dusit hlívu ústřičnou se špetkou mořské soli, kmínem a pár kapkami olivového oleje. Dusíme cca15 min. Dále asi 5 min. povaříme mražené fazolky, smícháme dušenou hlívu s rýží a šťávou z rolády a servírujeme. Dobrou chuť je to zdravá mňamka. Energeetická hodnota /ingredience/ je počítána na jednu porci.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři