TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Velikonoční nádivka se špenátem a medvědím česnekem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 50
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Můžete si připravit i vegetariánskou verzi bez masa, nezapomeňte ale potom doplnit bílkoviny z jiných zdrojů.

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4599 kJ

Bílkoviny (g): 71, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 126, SAFA (g): 11, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 767 kJ

Bílkoviny (g): 11.8, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 21, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Pečivo nakrájíme na kostičky a přidáme rozšlehané žloutky a mléko, necháme krátce nasáknout. Přidáme na kostičky nakrájené uzené, nadrobno nakrájenou jarní cibulku a pokrájený čerstvý špenát a medvědí česnek. Dle chuti dosolíme a přidáme pokrájené bylinky (petržel, kopřivy). Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do připravené směsi. Směs vlijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem a pečeme při 170 stupních cca 30–40 minut. Hmotnost hotové nádivky 700 g, energetická hodnota na 100 g = cca 650 kJ. Hmotnost jedné porce cca 120 g.

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 04. 2022 14:26
U nás tedy do nádivky špenát nedáváme,za to kopřivami nešetříme a mědvědím česnekem a pažitkou taky ne :-)

Naši partneři