TOPlist


Databáze potravin

Rohlík celozrnný průměr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1150 kJ
  • Bílkoviny: 8 g
  • Tuky: 2 g
  • Sacharidy: 55 g
  • SAFA: 0.4 g
  • Cukry: 3.3 g
  • Vláknina: 8 g
  • Sůl: 1.4 g
Pokud se jedná o celozrnné pečivo, musí výrobek obsahovat minimálně 80 % celozrnné mouky ze všech použitých mouk. Takové pečivo je bohaté na vlákninu, vitaminy a minerální látky. Výhodou je také nižší glykemický index. Celozrnné pečivo je vhodné zařazovat v přiměřeném množství do jídelníčku. Dávejte však pozor, zda se jedná skutečně o pečivo celozrnné, celozrnných výrobků je na trhu velmi málo, většinou se jedná o pečivo vícezrnné, které je sice vhodnější než pečivo bílé, ale nutriční hodnoty celozrnného pečiva nedosahuje. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma