- Autor: Cibule230112
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bulgur pšeničný (v suchém stavu) | 130 |
Řepa červená | 100 |
Mrkev | 150 |
Arašídy (nesolené) | 70 |
Brusinky sušené | 70 |
Citronová šťáva | 80 |
Olej olivový | 16 |
Dochucovadla:
petržel kudrnka nasekat, zamíchat nebo ozdobit
Energetická hodnota celkem: 5666 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 180,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 65,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 944 kJ
Bílkoviny (g): 6.2, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Bulgur (1 šálek) uvaříme dle návodu, necháme min.15 odstát přikrytý. Propláchneme studenou vodou. Osolíme. Přidáme nastrouhanou syrovou červenou řepu a mrkev, citronovou šťávu a olej. Zamícháme, přidáme arašídy (nebo jiné ořechy) a brusinky. Necháme vychladit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.