- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 16.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé nesolené | 20 |
Meruňka | 250 |
Mák | 20 |
Vejce celé (syrové) | 100 |
Puding průměr (prášek) | 12 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 40 |
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Čekankový sirup | 55 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Vločky ovesné | 250 |
Dochucovadla:
skořice, vanilka
Energetická hodnota celkem: 8365 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 277,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 91,
Vláknina (g): 76,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 523 kJ
Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 3.4, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Množství ingrediencí odpovídá malému pekáčku. Jemné vločky (180 g, zbytek si necháme na drobenku) zalijeme mlékem, přidáme čekankový sirup (40 g) a necháme nasáknout (alespoň půl hodiny). Těsto vložíme do pekáčku, který jsme vyložili pečicím papírem. Na náplň si vyšleháme tvaroh se dvěma žloutky, cukrem (nebo sladidlem), mákem a pudinkovým práškem. Na závěr opatrně vmícháme ušlehaný sníh ze 2 bílků (bílky případně není nutné samostatně šlehat, ale náplň nebude tak nadýchaná). Náplň vlijeme na připravené těsto a poklademe meruňkami, které předem vypeckujeme a pokrájíme na čtvrtiny. Drobenku si připravíme z másla, vloček (70 g) a čekankového sirupu (15 g). Pečeme cca 45 minut na 180 °C, dokud náplň neztuhne. Hmotnost hotového koláče cca 1170 g, EH na 100 g = cca 720 kJ (1 porce odpovídá cca 75 g koláče).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.