- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Chléb toastový bílý průměr | 80 |
| Cibule | 70 |
| Hrášek mražený | 250 |
| Mléko plnotučné (3,5 % tuku) | 40 |
| Olej řepkový | 15 |
| Brambory pozdní | 220 |
| Ementál 45% | 40 |
Dochucovadla:
sůl, majoránka
Energetická hodnota celkem: 3838 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 107,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 480 kJ
Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 4.1, Sacharidy (g): 13.4, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na troše řepkového oleje opečeme při nižších teplotách cibuli. Když zezlátne, přidáme hrášek, nakrájené oloupané brambory a zalijeme vodou (nebo vývarem). Vaříme 10-15 minut do změknutí brambor. Na závěr vše rozmixujeme, přidáme majoránku, špetku soli a mléko. Na ozdobu použijeme toustový chléb, který zlehka opečeme nasucho na pánvi nebo v topinkovači. Vykrojíme z něj lodičku, stožár a vlajku, kterou dozdobíme paprikou. Vlnky a kotvu vykrájíme ze sýru.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






