- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 8.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Chléb toastový bílý průměr | 80 | 
| Cibule | 70 | 
| Hrášek mražený | 250 | 
| Mléko plnotučné (3,5 % tuku) | 40 | 
| Olej řepkový | 15 | 
| Brambory pozdní | 220 | 
| Ementál 45% | 40 | 
Dochucovadla:
sůl, majoránka
Energetická hodnota celkem: 3838 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 40, 
                                                        Tuky (g): 33, 
                                                        Sacharidy (g): 107,
                                                        SAFA (g): 18,
                                                        Cukry (g): 20,
                                                        Vláknina (g): 20,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 480 kJ
Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 4.1, Sacharidy (g): 13.4, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na troše řepkového oleje opečeme při nižších teplotách cibuli. Když zezlátne, přidáme hrášek, nakrájené oloupané brambory a zalijeme vodou (nebo vývarem). Vaříme 10-15 minut do změknutí brambor. Na závěr vše rozmixujeme, přidáme majoránku, špetku soli a mléko. Na ozdobu použijeme toustový chléb, který zlehka opečeme nasucho na pánvi nebo v topinkovači. Vykrojíme z něj lodičku, stožár a vlajku, kterou dozdobíme paprikou. Vlnky a kotvu vykrájíme ze sýru.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






